Termeni si conditii

Folosirea acestui site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. FAVORITO.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita mai jos:

1.)  DEFINITII SI TERMENI

FAVORITO.ro – este denumirea comerciala pentru Totalis Concept S.R.L persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul in Oradea, str. Ana Ipatescu nr. 19/B, ap. 1 (doar sediu social, la aceasta adresa nu exista un magazine fizic), avand numar de ordine in Registrul Comertului J05/426/2016 si cod unic de inregistrare fiscala 35703577 denumita in continuare Vanzator.

Client – persoana fizica/ juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre FAVORITO.ro (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre FAVORITO.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  site-ul www.favorito.ro care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Cont – sectiunea din site-ul Favorito.ro ce se afla in partea de sus a site-ului sub denumirea “Contul meu” formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite clientului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client si istoricul cumparaturilor clientului in site. Din panoul control al contului clientul isi poate vizualiza comenzile recente, poate sa-si administreze adresele de livrare si facturare si să-si editeze parola si detaliile contului.

Site – domeniul http://www.favorito.ro

Comanda – reprezinta documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si client prin care clientul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri si de pe Site.

Bunuri – orice produs mentionat in comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre vanzator, clientului ca urmare a contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si client, fara prezenta fizica a acestora.

Continut – reprezinta :
•    informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
•    continutul oricarui e-mail trimis clientilor de catre canzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
•    informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
•    date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Recenzie/ Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator. Modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Client vis-a-vis de un produs.

Newsletter – mijloc de informare electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun de catre www.favorito.ro, clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

2.) DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre client, dupa efectuarea comenzii, ce are rol de informare. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca vanzatorul modifica cantitatea de bunuri din comanda  va anunta de indata clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitie si va returna suma achitata daca aceasta s-a efectuat plata cu cardul.

2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si client cand clientul a primit de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, notificarea de expediere a comenzii.

3.)  POLITICA DE VANZARI ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui client. Pentru motive justificate FAVORITO.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel FAVORITO.ro. In oricare dintre aceste cazuri clientul se poate adresa departamentului de relatii cu clientii al FAVORITO.ro pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate mai sus.

3.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din site: e-mail la contact@favorito.ro sau la numarul de telefon 0771289209 (L-V 17:00-22:00, S 10:00-17:00). Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. FAVORITO.ro poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care FAVORITO.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4. Toate tarifele aferente bunurilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A de 19%.

3.5. In cazul platilor online vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor disponibile pe site (imagini statice/ dinamice/ prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4.) DREPTUL LA PROPRIETATEA INTELECTUALA

4.1. Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a FAVORITO.ro , acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

4.2. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de FAVORITO.ro , includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al FAVORITO.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al echipei FAVORITO.ro .

4.3. Orice fel de continut la care clientul are acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului document, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre FAVORITO.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea FAVORITO.ro cu referire la acel continut.
4.4. Clientul poate copia, transfera sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile acestui document.

4.5. In cazul in care FAVORITO.ro da clientului dreptul de a utiliza un anumit continut, la care clientul are acces in urma unui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea FAVORITO.ro pentru respectivul clientului sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

4.6. Niciun continut transmis catre client, prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea FAVORITO.ro si/sau al angajatului/prepusului FAVORITO.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

4.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau a unui acord de utilizare.

5.) CONFIDENTIALITATE

5.1. FAVORITO.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

5.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de client cu privire la comanda sau contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

5.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata folosi liber, in interes propriu, aceste informatii, pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului.  FAVORITO.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

5.4. Prin inscrierea in baza de date a FAVORITO.ro , clientul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre parteneri ai FAVORITO.ro (furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre client si vanzator), precum si de agentiile statului atunci cand legislatia prevede acest lucru.

5.5. FAVORITO.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre FAVORITO.ro pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului.

5.6. Furnizarea datelor personale catre FAVORITO.ro nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit si in orice moment stergerea datelor cu caracter personal din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@favorito.ro, sau prin posta la adresa: Oradea, str. Ana Ipatescu nr. 19/B, ap. 1.

5.7. FAVORITO.ro se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

5.8. Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul sunt transmise pe cale electronica, FAVORITO.ro nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, FAVORITO.ro va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve infractiunea comisa de tertele persoane

5.9. Informatiile furnizate catre FAVORITO.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului FAVORITO.RO , abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. FAVORITO.ro nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

5.10. FAVORITO.ro certifica faptul ca va respecta Legea nr. 677/2001 (actualizata, vezi mai jos cap. 13) privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si Ordonanta nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara:

5.10.1. clientul are dreptul de a cere FAVORITO.ro sa confirme prelucrarea sau nu a datelelor personale, in mod gratuit;
5.10.2. clientul are dreptul de a cere rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea, in mod gratuit, acelor date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001(actualizata, vezi mai jos cap. 13);
5.10.3. clientul are dreptul de a cere FAVORITO.ro sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor cu caracter personal;
5.10.4. clientul are dreptul de a cere FAVORITO.ro sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

5.10.5. Orice astfel de cerere se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@favorito.ro sau prin posta, la adresa: Oradea, str. Ana Ipatescu nr. 19/B, ap. 1.

6.) PUBLICITATEA

6.1. Newsletterele FAVORITO.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de FAVORITO.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

6.2. In momentul in care, clientul isi creaza un cont pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

6.3. Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre vanzator in orice moment:
– prin contactarea in scris catre echipa FAVORITO.ro
– prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la vanzator.

6.4. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

7.) CARACTERISTICILE PRODUSELOR

7.1. FAVORITO.ro se straduie ca informatiile referitoare la produsele oferite in acest site sa fie cat mai corecte si conforme cu realitatea, totusi posibilitatea aparitiei unor erori nu poate fi in totalitate exclusa. In cazul aparitiei erorilor se va incerca eliminarea acestora cat mai curand posibil.

7.2. Culorile produselor prezentate pot aparea diferit pe monitorul clientului (datorita tipului sau configurarii acestuia). FAVORITO.ro se straduie sa prezinte clientilor fiecare produs cat mai exact, totusi nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele diferente intre culoarea reala a produsului si cea afisata pe monitorul clientului.

7.3. Marimile si masuratorile prezentate sunt aproximate datorita particularitatilor fiecarui model de produs. Daca aveti nevoie de informatii suplimentare va rugam nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin e-mail sau chiar prin sistemul de chat pus la dispozitie pe site.

8.) COMANDA

8.1. Clientul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand sa finalizeze somanda prin efectuarea platii prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

8.2. Prin finalizarea comenzii, clientul si da acordul ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

8.3. Prin finalizarea comenzii, clientul isi da acordul ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

8.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

–  neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului a tranzactiei in cazul platii online;
–  invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de FAVORITO.ro in cazul platii online;
– datele furnizate de catre clientului, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;
– clientul se afla in listele negre de clienti neseriosi;

8.5. Potrivit OUG nr 34/2014 clientul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Perioada de returnare a unui bun expiră in termen de 14 zile de la ziua in care clientul intră in posesia fizică a produsului.

8.6. In cazul in care clientul decide sa se retraga din contract, acesta va putea contacta pentru retur echipa FAVORITO.ro la adresa contact@favorito.ro sau la numarul de telefon 0771289209 prin apel telefonic (L-V 17:00-22:00, S 10:00-17:00) sau WhatsApp 24h/24.

8.7. In cazul in care clientul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii de catre client asupra deciziei sale de retragere din contract.
Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
– pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
– pentru comenzile achitate cu ramburs -> prin virament bancar in contul mentionat de client in formularul de retur;

8.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute.

9.) FACTURAREA – LIVRAREA – PLATA – RETURUL

9.1. FACTURAREA:

9.1.1. Preturile bunurilor care sunt afisate in cadrul site-ului www.favorito.ro includ T.V.A de 19%. conform legislatiei in vigoare.

9.1.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre client o factura pentru bunurile livrate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Chitanta va fi inmanata de catre curier in momentul livrarii si va fi semnata de catre client.

9.1.3. Vanzatorul va transmite clientului factura aferenta comenzii pentru bunurile vandute de FAVORITO.ro prin posta electronica la adresa de e-mail mentionata de client in contul sau, prin adaugarea facturii in contul clientului si/sau direct in pachetul bunului livrat prin curier.

9.1.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, clientului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul propriu si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

9.1.5. Prin trimiterea comenzii, clientul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre FAVORITO.ro in contul sau prin intermediul serviciului de curierat.

9.2. LIVRAREA SI COSTUL LIVRARII 

9.2.1 Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat rapid door-to-door catre client conform optiunii clientului referitor la adresa.

9.2.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

9.2.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

9.2.4. Costul de livrare catre localitatile din aria de acoperire FAN Courier sau DPD este:
– GRATUIT pentru comenzile a caror valoare depaseste 250 lei respectiv
22,00 lei pentru comenzile cu valoarea cuprinsa intre 0 si 250 lei.

– 22,00 lei + 1 leu/ fiecare km suplimentar fata de cea mai apropiata localitate din aria de acoperire FAN Courier sau DPD. In acest caz livrarea se va face doar dupa ce veti fi contactat telefonic de catre noi pentru a  avea acceptul dumneavoastra privind costurile adiacente. Daca va aflati in acest caz va putem oferi livrarea tot la costul de 22,00 lei la unul dintre sediile FAN Courier cel mai aproape de localitatea dvs. Cea mai apropiata locatie FAN Courier o puteti gasi facand click aici si introducand localitatea dvs.

9.2.5. Livrarea se face prin curierat rapid FAN COURIER sau DPD, tarifele fiind valabile pentru localitatile din Romania din aria de acoperire, fara km suplimentari, a acestora si pentru orice greutate.

9.2.6. Va rugam verificati in tabelul de mai jos daca localitatea in care doriti sa va fie livrat coletul se afla in aria de acoperire DPD sau FAN COURIER. FAN Courier are o arie de acoperire de 3977 localitati din Romania.

Click aici pentru a accesa TABELUL cu localitatile din aria de acoperire FAN Courier

  • Daca localitatea in care doriti sa va fie livrat coletul se afla printre acestea (folositi tastele “CTRL”+”F” pentru a cauta rapid) este in aceasta lista, costul transportului dumneavoastra este de 22,00 lei respectiv GRATUIT pentru cumparaturi de minim 250 lei.
  • Daca localitatea in care doriti sa va fie livrat coletul NU se afla in aceasta lista costul transportului va creste in functie de numarul de kilometrii suplimentari ce vor trebui parcursi de la cea mai apropiata localitate de dumneavoastra (din aceasta lista). Ne puteti contacta telefonic in acest caz.  Daca va aflati in acest caz va putem oferi livrarea tot la costul de 22,00 lei la unul dintre sediile FAN Courier cel mai aproape de localitatea dvs. Cea mai apropiata locatie FAN Courier o puteti gasi facand click aici si introducand localitatea dvs. Puteti calcula de la Oradea, jud. BIHOR (aici este depozitul nostru) pana la dumneavoastra folosind CALCULATORUL  FAN Courier.

9.2.7. Curierul va anunta clientul printr-un mesaj telefonic (sms) in ziua livrarii detaliile despre livrare. Acest mesaj va contine intervalul orar de livrare, nr. AWB al coletului si numarul de telefon al curierului, pe care va rugam sa il contactati in cazul in care nu sunteti la adresa in intrevalul orar anuntat in sms.

9.2.8. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, el va fi contactat telefonic de catre firma de curierat. Se va incerca de doua ori livrarea daca este nevoie, dupa care coletul se va intoarce la noi iar clientul va fi trecut in lista neagra de clienti neseriosi.

9.3. PLATA SI MODALITATI DE PLATA

9.3.1. Favorito.ro va ofera 3 modalitati de plata:

  • Plata prin sistem ramburs, in numerar direct curierului in momentul livrarii coletului
  • Plata prin card bancar
  • Plata prin transfer bancar direct (din contul dumneavoastra in contul nostru sau in numerar la ghiseul unei banci).

9.3.2. Datele cardului prin care efectuati plata nu vor fi accesibile FAVORITO.ro si nici nu vor fi stocate de catre de FAVORITO.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate clientul va fi informat inaintea introducerii datelor.

9.3.3. Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este EuroPayment Services prin EuPlătesc.ro ce ofera procesarea on-line a cardurilor, indiferent de banca emitentă, folosind cea mai sigură tehnologie de autentificare – 3DSecure.
EuroPayment Services s.r.l. cu sediul Str. Mizil 2C, Bl. Socum, etaj 1, Sector 3, București, 032265, Romania, inregistrata la Registrul Comerțului cu nr.J40/9950/2006, CUI : RO18773866, procesator de date cu caracter personal: 5804/2007, Conturile IBAN: RO41 RNCB 0089 0957 6044 0001 (lei) deschis la BCR – Ag. Theodor Plallady, București, Romania.
EuPlătesc.ro dispune un sistem de gestiune a plătilor electronice efectuate cu ajutorul cardurilor bancare, emise oriunde In lume sub sigla Visa sau MasterCard. Sistemul proprietar de tranzacţionare dezvoltat de EuroPayment Services utilizează soluţii anifraudă avansată care, Impreună cu sistemul “Verified by Visa” de la VISA şi “MasterCard SecureCode” de la MasterCard, duc la diminuare riscurilor asociate tentativelor de fraudă electronică. EuPlatesc.ro nu va avea nici o obligatie (nici fata de utilizatorul final nici fata de favorito.ro) de a suporta vreuna din cheltuielile legate de denuntarea unilaterala a contractului de catre utilizatorul final si nu va raspunde in nici un fel fata de acesta.

9.3.4. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii tranzactiilor, la inregistrarea comenzii, clientului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente contului.

9.3.5. Pentru motive de securitate a tranzactiilor clientul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate.

9.4. RETURUL

9.4.1. Clientul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare.

9.4.2. Potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun expiră in termen de 14 zile de la ziua in care clientul intră in posesia fizică a produsului.

9.4.3. Inainte de returnarea produsului, clientul se obliga sa anuntate vanzatorul despre intentia de a returna un produs/mai multe produse telefonic sau prin email.

9.4.4. Pasi de urmat de catre client/cumparator:

  1. Contactati vanzatorul prin una din modalitatile de mai jos :

– telefonic la numarul 0771289209 (L-V 17:00-22:00, S 10:00-17:00)
– e-mail la contact@favorito.ro

2. Urmatorul pas este completarea formularului de retur ce se gaseste in partea de jos a site-ului in sectiunea Servicii Clienti, denumita “Retur“.

3. Ambalati produsul/produsele in cutia si in ambalajul original la care adaugati copie dupa factura primita (in colet sau email) si il trimiteti prin firma de curierat preferata de dumneavoastra, la adresa: TOTALIS CONCEPT S.R.L, Str. Ana Ipatescu, nr.19/B, ap. 1, cod postal 410108, localitatea Oradea, judetul Bihor.

9.4.5. In cazul in care clientul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

9.4.6. NU se accepta cu retur produsele care prezinta urme de purtare, spalare, etichete lipsa, miros de parfum sau orice alta urma care a deteriorat starea de nou a produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Costul returului se plateste de catre vanzator doar in cazul in care s-a gresit comanda din vina vanzatorului (clientul a primit produs gresit sau marime/culoare gresita).

ATENTIE ! : Daca ati beneficiat de transport gratuit, la returnarea banilor se va retine costul de transport (22,00 lei).

9.4.7. Produsul returnat trebuie sa fie insotit de copia dupa factura si formularul de retur trebuie completat online.

9.4.8. Daca clientul nu doreste schimbarea produsului(lor) returnat(e) cu alt(e) produs(e) ci doreste banii inapoi, va primi suma platita pentru produsele returnate in contul bancar pe care il furnizeaza in formularul de retur. Mentionam ca taxele de transport ocazionate de livrarea produselor catre dumneavoastra nu vor fi restituite, acestea fiind deja transferate firmei de curierat care a efectuat livrarea.In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii de catre client asupra deciziei sale de retragere din contract.
Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
– pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
– pentru comenzile achitate cu ramburs -> prin virament bancar in contul mentionat de client in formularul de retur sau in email;

9.4.9. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute .

10.) RASPUNDEREA VANZATORULUI/CLIENTULUI

10.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

10.2. Prin crearea si utilizarea contului, clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor pentru propriul cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului.

10.3. Prin crearea contului si plasarea comenzilor, clientul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

10.4. Ulterior crearii contului utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.

10.5. Termenii si Conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre FAVORITO.ro , acestia trebuind sa fie respectati de catre clienti de la data afisarii in site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor site-ului se confirma prin trimiterea comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

11.) RECENZIILE/REVIEW-URILE CLIENTILOR PE SITE

11.1. Utilizatorii care acceseaza site-ul pot scrie recenzii la adresa produselor achizitionate, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. FAVORITO.ro isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, reclame altor companii/produse, texte reprezentand email-uri in masa sau orice alta forma de spam.

11.2. Clientul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii unei alte persoane.

12.) CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, ERORI DE FUNCTIONARE

12.1. Site-ul este gazduit de serverele unei terte firme. FAVORITO.ro nu va putea fi facuta responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate.

12.2. FAVORITO.ro nu va putea fi facuta responsabil pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului.

12.3. FAVORITO.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul FAVORITO.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

13.)  PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

13.1.  FAVORITO are o politica menita sa stabileasca modul in care datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi procesate si protejate. Fiti la curent cu orice schimbare efectuata in cadrul acestei Politici de confidentialitate vizitand pagina noastra web.

13.2. Conform Legii nr. 677/2001 referitoare la protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, Favorito.ro are obligatia de a administra in conditii sigure si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care dumneavoastra le furnizati atunci cand plasati o comanda, contactati departamentul nostru de servicii cu clienti sau participati la concursurile noastre.

13.3. Scopurile colectarii datelor cu caracter personal pot fi:

– cand trimitem notificari prin mesaje text/e-mail cu privire la procesarea comenzilor, starea livrarii, pentru a va contacta in eventualitatea aparitiei oricaror probleme cu livrarea produselor comandate de catre dumneavoastra

– pentru a va raspunde solicitarilor si de a va informa cu privire la servicii noi sau eventuale modificari

– evaluarea produselor si serviciilor oferite

– informarea clientilor privind situatia contului creat (http://www.favorito.ro/my-account/ )

– pentru reclama, marketing si publicitate prin trimiterea de Newslettere si poate trimite cupoane cadou sau alte mesaje speciale prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS),

– de urmarire si monitorizare, de cercetare de piata, a vanzarilor si a comportamentul clientului

– pentru a notifica castigatorii din cadrul competitiilor organizate online

– cand va trimitem chestionare oferindu-va astfel posibilitatea de a influenta oferta si serviciile noastre

13.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda, cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Favorito.ro si isi da acordul ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus.

13.5. Prin citirea acestui document luati la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de va adresa justitiei daca va sunt incalcate drepturile  garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

14.) CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRA?

14.1. Aveti dreptul de a solicita informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le detinem despre dumneavoastra (gratuit o data pe an). Daca datele dumneavoastra sunt incorecte, incomplete sau irelevante, puteti cere ca aceste informatii sa fie corectate sau eliminate. Nu putem elimina datele dumneavoastra atunci cand exista o cerinta legala de a le pastra, cum ar fi regulile de contabilitate, sau atunci cand exista alte temeiuri legale pentru pastrarea datelor, cum ar fi datoriile neachitate.

14.2. Va puteti retrage consimtamantul privind utilizarea de catre noi a datelor in scopuri de marketing in orice moment. Ne puteti contacta fie trimitand un e-mail la adresa: contact@favorito.ro, fie trimitand o scrisoare datata si semnata la adresa sediului nostru : Str. Ana Ipatescu nr. 19/B, 410108, Oradea, in atentia S.C. Totalis Concept S.R.L pentru:

– rectificarea, actualizarea, sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

– transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

14.3. De asemenea, Favorito.ro poate furniza datele cu caracter personal, ale clientului, altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor noastre.

14.4. Pentru cumparaturile cu cardul colaboram cu un agent de plati autorizat (EuPlatesc.ro) care ne ajuta sa verificam direct la banca dumneavoastra daca aveti un card acceptat pentru cumparaturi. Agentul nostru de plati proceseaza detaliile cardului dumneavoastra in conformitate cu standardul international de securitate care a fost creat de companiile de card VISA sau MasterCard. Acest lucru inseamna ca detaliile cardului dumneavoastra sunt procesate cu un nivel de securitate foarte ridicat. Atunci cand platiti cu cardul, ne rezervam dreptul de a efectua o verificare a identitatii.

14.5. Favorito.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau actiunilor unor terte persoane de tip hacker.

14.6. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

15.) MODULELE COOKIE

15.1. Un modul cookie este un mic fisier text care se salveaza pe calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra mobil si, in timpul vizitelor dumneavoastra ulterioare, este recuperat din acestea. Favorito poate folosi modulele cookie pentru ca vizita pe site-ul nostru sa fie imbunatatita si simplificata. Nu utilizam module cookie pentru a stoca informatii cu caracter personal sau pentru a dezvalui informatii tertilor.

15.2. Exista doua feluri de module cookie: permanente si temporare (module cookie de sesiune). Cele permanente sunt stocate sub forma unui fisier pe calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra mobil pentru cel mult 12 luni. Modulele cookie de sesiune sunt stocate temporar si dispar atunci cand inchideti sesiunea din browser. Utilizam module cookie permanente pentru a stoca pagina de start si detaliile dumneavoastra daca selectati „Tine-ma minte” atunci cand va logati. Utilizam modulele cookie pentru o sesiune atunci cand folositi functia de filtrare a produselor, pentru a verifica daca sunteti logat sau daca ati adaugat un articol in cosul de cumparaturi.

15.3. Puteti sterge modulele cookie cu usurinta din calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra mobil din browser. Pentru instructiuni despre gestionarea si stergerea modulelor cookie, consultati meniul „Help” in browserul dumneavoastra. Puteti alege sa dezactivati modulele cookie sau sa primiti o notificare ori de cate ori se trimite un cookie nou catre calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra mobil. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca daca dezactivati modulele cookie nu veti putea profita de toate optiunile site-ului nostru.

15.4. Utilizam module cookie ale tertilor pentru a colecta informatii statistice agregate in instrumente de analiza cum ar fi Google Analytics.

15.5. Site-ul favorito.ro poate include linkuri catre alte pagini web care nu sunt monitorizate de noi. Nu ne putem asuma nici un fel de raspundere cu privire la protectia datelor dumneavoastra confidentiale sau la continutul acestor pagini web, insa oferim aceste linkuri pentru ca vizitatorii nostri sa poata gasi mai usor mai multe informatii despre anumite subiecte.

16.) ABONAREA SI DEZABONAREA LA NEWSLETTER

16.1. Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului este gratuita si voluntara.

16.2.  Abonare la newsletter implica acceptarea prezentului document.

16.3. Clientul se poate dezabona oricand urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

16.4. Abonatii newsletter-ului pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, in conditiile in care nu au modificat in nici un fel continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol.

16.5. FAVORITO.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca are motive sa creada ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

17.) FORTA MAJORA

17.1. FAVORITO.ro isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrarile produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de FAVORITO.ro. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

17.2. Daca in termen de 14 (paisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

18.) LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre FAVORITO.ro si clienti/ clienti se vor rezolva pe cale amiabila iar daca aceasta cale nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.